Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


My Chemical Romance

2008.04.07

Kép

 

2001-ben, a szeptember 11-i New York-i terrorcselekmények hatására a frontember, Gerard Way elhatározta, hogy kezd valamit az életével. Együttest alapított. Az első felállásban ő és az ex-dobos, Matt Pelissier alkották a formációt. Később felkérték Ray Toro-t (aki addig egy másik együttesben dobolt) hogy gitározzon a bandának. Ezután csatlakozott Mikey Way a basszusgitárral, majd Frank Iero, mivel úgy érezték, hogy a dúsabb hangzás érdekében kell még egy gitáros Ray mellé. Frank akkor lépett ki a Pencey Prep nevű bandából, amiben pár szám erejéig már Mikey és Ray is feltűntek.
2003-ban Reprise Recordsszal aláírtak egy szerződést és turnéra is indultak Amerikában és Japánban. Ezalatt már a második albumukon dolgoztak. Gerard alkohol és drogproblémái miatt a turné megszakításán gondolkodtak. A turné befejeztével nyilvánosságra hozták, hogy Matt Pelisser (a hivatalos verzió szerint Ray és közte lévő
ellentétek miatt)többé nem tagja a bandának. Az új dobos Bob Bryar (a The Used addigi hangtechnikusa) lett. Gerard pedig a káros szenvedélyek elhagyása érdekében terápiára kezdett járni, és sikeresen leszokott az ivásról és a drogokról.
2004-ben jelent meg a Three Cheers For Sweet Revenge című albumuk, amelyet a sztárproducer Howard Bensonnel készítettek. Ezek után mindenhol „My Chemical Romance Explosion” ( a My Chemical Romance berobbanásáról) beszéltek. Majd az Mtv-ben is szerepeltek.. A rajongók hada elől a rendőrség menekítette ki őket. Ebbő
l az albumból egy hét alatt több mint 11.000 db fogyott el és platinalemez is lett. A Three Cheers For Sweet Revenge albumról több kislemezt is megjelentettek, amelyekhez videoklip is készült. Ezek: I´m Not Okay (I Promise), Helena, The Ghost Of You . Az összes szám videoját Marc Webb rendezte.
Az együttes a Green Day-jel fellépett a nyitókoncertjükön, majd ezután egy saját világ körüli turnéra indultak. Ekkor már az új albumukon törték a fejüket. 2006. április 10-én kezdték meg a felvételeket és ősszel már meg is jelent The Black Parade. A Welcome to the Black Parade című számuk az UK toplistán már a második héten az első helyen állt.

 

 

(wikipédia)

Gerard Arthur Way (Grerard Way)
Raymond Manuel Toro Ortizű (Ray Toro)
Frank Anthony Iero (Frank Iero)
Michael James Way (Mikey Way)
Robert Nathanial Bryar (Bob Bryar) 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.